ForsideTuristbuskørselBussen kørte gennem julelandskabet

Bussen kørte gennem julelandskabet

Den 21. december bragte Anthon Berg traditionen tro 600 studerende gratis hjem til jul. I år blev de studerende til forskel fra de foregående år – hvor julerejsen foregik med tog – kørt i julebusser til alle landets fem regioner for at fejre jul med deres familier

05-01-2017

Fra tog til bus
I de sidste tre år har Anthon Berg kørt studerende gratis hjem til jul, og i år var ingen undtagelse. Den 21. december satte chokoladeproducenten gummihjul under generøsiteten og bragte studerende igennem det kolde vinterlandskab i glædesfyldte julebusser.

Skiftet fra togskinner til gummihjul skyldes, at hele 70 procent af de studerende holder jul i en større provinsby eller på landet, hvor toget kun i mindre grad finder vej.

Derfor glæder det Marketing Director for Anthon Berg, Lone Lyng Andersen, at årets julerejse kom forbi alle landets fem regioner: ”De studerende er dem, der skal rejse længst, og samtidig har de ofte et stramt budget – men et stort hjerte. Derfor vil vi gerne køre så mange som muligt hjem og komme længere ud i landet,” forklarer hun.

Generøsitet blev til bustur
Den generøsitet fik de studerende lov til at vise undervejs på busturen på de såkaldte Generøse Missioner. Hvor de blandt andet besøgte Socialpædagogisk Center i Næstved, H.C. Andersens Børnehospital og Plejehjemmet Lindehøj Centeret i hhv. Odense og Horsens, mens Strandparkcentret – et dagtilbud for udviklingshæmmede i København – overtog det overskydende chokolade og julepynten fra busserne. Formålet med De Generøse Missioner var at sprede julestemning på steder, der har knappe ressourcer i julen, og glæde mennesker, som har særligt brug for det.

Anchersen A/S kører
Det var Anchersen A/S, der kørte de mange studerende ud i julelandskabet. Direktør Poul Anchersen er begejstret for, at Anthon Berg har fået øjnene op for bussens fleksibilitet, der kan målrettes de unges behov ved julerejsen:

”Vi er gået entusiastisk ind i projektet. Det er fedt, når nogen gør noget for andre,” fortæller Poul Anchersen, som peger på folieringen, som en særlig gevinst ved Anthon Bergs brug af bussen frem for toget. Det har været en del af kampagnen, at vi folierede busserne løbende i december, så de blev en del af bybilledet.”

Læs den fulde artikel i Busmagasinet 1/17, hvor du også kan læse om gas og el til busser, brancheanalyse af rutetrafikken, efteruddannelse af mellemledere og meget mere.