ForsideTuristbuskørselHold på buschaufføren – et sikkert, sundt og spændende job

Hold på buschaufføren – et sikkert, sundt og spændende job

Busmessen 2017. Den 24. marts 2017 kl. 14.00. Deltag i walk'n'talk om, hvordan vi får sikre og sunde arbejdspladser i busbranchen

17-03-2017

Turen starter ved hovedindgang vest. Mødested er i arkaden lige efter kontrollen. Mød gerne op 5 minutter før, da turene starter præcist

14.00 Kan vi få en minibus der er god for både passager og chauffør?

Handicare Auto (Stand 6240) er specialister i at bygge minibusser, der lever op til passagerernes ønsker og lovens krav. Men er det også gode arbejdspladser for en lang karriere som chauffør med handicap- og specialkørsel som speciale?

-          Oplæg ved Ole Degn og Ole Dam Handicare Auto.

14.15 Sid, skub, løft og træk. Topklasse busser, men er det også en god arbejdsplads?

Evobus (Setra og Mercedes Benz på (Stand 6130) er kendt som et gode og driftssikre busmærker. Men er det også en god arbejdsplads? Førerpladsen og lastrummet - hvordan kan de indrettes, så man kan have en lang karriere som buschauffør uden at blive slidt ned?

-          Claus Korsgaard & Poul Nielsen præsenterer, Evobus Danmark A/S

14.30 Alkolåse i busserne. Bedst for færdselssikkerheden, eller?

Mekasign (Stand 6010) har alkolåse på programmet. Er der brug for det i busbranchen, eller klarer vi den med effektiv ledelse og en stærk trafiksikkerhedskultur?

- Oplæg ved Preben Dahl, Mekasign A/S

14.45 Efteruddannelse – spild af tid

”Den obligatoriske efteruddannelse er spild af tid. Der er intet nyt på programmet som den erfarne chauffører kan have glæde af.” Det synspunkt hører man nogle gange. Learnmark Horsens (Stand 6004) har nogle god bud på, hvordan man får kvalitet og indhold i efteruddannelsen.

-          Præsentation ved Klaus Larsen, Learnmark Horsens.

15.00 Forsikring – mere end bare busser

Forsikringsselskabet er godt at have, når det er gået galt bussen. Men hvad med medarbejderne? Hvordan understøtter forsikringsselskabet et sundt og godt liv i busbranchen?

-          Oplæg ved Bjørn Fritz Strandbech, transportkundechef TRYG (Stand 6104)

15.15 Nye chauffører – hvordan får vi fat i dem?

Det er svært for mange busvognmænd at komme helt ud i marken og tiltrække nye chauffører til erhvervet. Her kommer DEKRA (Stand 6204) til hjælp. DEKRA tilbyder chaufføruddannelser med jobgaranti og får hentet nye folk til branchen. Men er det de rigtige, vi får ind?

-          Oplæg ved Hugo Friis Lund, DEKRA

15.30 Danske Busvognmænd er værter med et glas juice og en müslibar på stand 6200