ForsideHandicap- og specialkørselVirksomheder forbedrer soliditetsgrad

Virksomheder forbedrer soliditetsgrad

I busbranchens special- og handicapkørsel er der generelt set ikke grund til bekymring vedrørende konkurser. Det viser en ny analyse fra Danske Busvognmænd.

05-09-2016

Konkurser i plejesektoren i 2015 og 2016 fik Kommunernes Landsforening (KL) og en række organisationer til at gå sammen i starten af 2016 om at styrke ældreplejen og mindske konkurser blandt private leverandører.

I busbranchen er der generelt set ikke grund til bekymring vedrørende konkurser. Det viser en ny analyse fra Danske Busvognmænd, hvor det fremgår, at 12 ud af 20 selskaber, der engagerer sig i special- og handicapkørsel har forbedret deres soliditetsgrad med mellem 1 og 14 procentpoint fra regnskabsåret 2014 til regnskabsåret 2015.

Et godt udbud er den bedste garanti
”Kommunerne kan med god ret interessere sig for selskabernes soliditet i forbindelse med udbud og udvælgelsen af de virksomheder, der skal løse kørselsopgaven. Men det bør komme an på en helhedsvurdering, og kommunens behov for at sikre gode og stabile leverancer bør først og fremmest sikres gennem gode udbud, dialog, fokus på kvalitet og kompetencer i samarbejdet med transportvirksomheden,” udtaler Lasse Repsholt, chefkonsulent i Danske Busvognmænd.

Afkastningsgrad faldende
Desværre går det i den forkerte retning for branchen med indtjeningen. Cirka halvdelen af virksomhederne har haft et faldende driftsresultat siden 2013 og dette giver sig også udslag i afkastningsgraden for de investerede aktiver.

Du kan læse mere i septemberudgaven af Busmagasinet, hvor det også fremgår, at kommunerne udviser et tiltagende fokus på pris, som ærgrer Danske Busvognmænd.