ForsideVerdenspremiere på den nye Mercedes-Benz Tourismo

Verdenspremiere på den nye Mercedes-Benz Tourismo

Mercedes-Benz inviterede til verdenspremiere på deres spritnye turistbus ”Tourismo RHD”.

23-06-2017

Efter næsten 20 år er Mercedes-Benz klar med en helt ny udviklet turistbus nemlig ’Mercedes-Benz Tourismo RHD’. Navnet Tourismo ringer formentlig en klokke hos de fleste, og den tidligere model har da også været den mest sælgende turistbus i hele Europa med 26.000 solgte eksemplarer siden den blev introduceret i 1994. Siden da, har der været flere opdateringer af selvsamme bus, men det er første gang siden da, at den er blevet fuldstændig relanceret.

En bus til det hele
I denne nye Tourismo har Mercedes haft stor fokus på diversiteten således at den både kan fungere til længere ture igennem Europa og som en ’shuttle-bus der skal køre kontinuerligt frem og tilbage. Den kommer i fire forskellige varianter, og kan i høj grad tilpasses til den enkelte vognmand både hvad angår motorstørrelse og fysisk størrelse samt eventuelt ekstraudstyr. Bussen er lavet med både arbejdsgivere, chauffører og passagerer i mente, så alle tre er tilgodeset. Dette har bl.a. betydet, at der findes to forskellige cockpit samt adskilligt ekstraudstyr, som skal afhjælpe chaufføren og sørge for at han kan koncentrere sig om det han skal. Nemlig at køre bus. Herudover, er der et fuldt funktionelt køkken og stikkontakter for at sikre den optimale tur for rejseledere såvel som passagerer.

Udover de nye eksklusive features i selve bussen, har også sikkerheden været en stor prioritet for Mercedes. Alle busser kommer med ABA 3, som er et bremsesystem, der skanner vejen 200 meter foran bussen og bremser såfremt noget begynder at køre langsommere eller stopper helt.