ForsideHandicap- og specialkørselMinisteren så på el og handicapbefordring

Ministeren så på el og handicapbefordring

Anita Palm Laursen fra VDL gjorde transportminister Ole Birk Olesen opmærksom på de urimelige elafgifter for busser, mens Handicare gav en oplevelse fra dagligdagen. Busmessen 2017 er åbnet.

23-03-2017

Traditionen tro lagde transportministeren vejen forbi Busmessen efter åbningen af Transport 2017.
Første besøg var på Handicare Auto, der specialiserer sig i opbygning af minibusser efter passagerernes og vognmændenes ønsker. Her fik ministeren sig en ’svingtur’ i Handicares nyeste bus til handicappede førere sammen med et par budskaber fra salgschef Ole Kristian Dam:

”Udfordringen i dag er at levere de mest priseffektive løsninger til mennesker, der ikke kan opretholde et aktivt liv selv. Den udfordring kræver ægte innovation, og det er vi rigtig gode til i Danmark – både hvad angår vognmænd og chauffører, men så sandelig også hvad angår teknologien bag,” lød Ole Kristian Dams budskab til transportministeren.

Klar til elbusser, men …
Ministeren nåede også forbi VDL Bus & Coach Danmark, hvor Managing Director Anita Palm Laursen fik gjort opmærksom på potentialet for elbusser som vejen til emissionsfri busser i byerne:

”Vi har for nylig leveret 43 lynopladelige elbusser til Eindhoven, hvor vi har forpligtiget os til at have 40 busser på gaden ad gangen. Det løfter holder vi,” udtalte Anita Palm Laursen til transportministeren og understregede: ”Vi er klar til elbusser!”

Anita Palm Laursen fik også pointeret over for ministeren, at de høje elafgifter for busser desværre blokerer for udbredelsen i Danmark. Det har transportministeren noteret sig, men måtte også meddele, at det er en sag, han bliver nødt til at tage op med skatteministeren, som står for området. 

Walk 'n' talkpå busmessen
Busmessen er åben frem til lørdag kl. 17. I morgen, fredag, kan du bl.a. fra kl. 10 deltage på to walk’n’talks på Busmessen om hhv. grøn bustrafik og chaufførjobbet.

Fredag klokken 10: Grøn bustrafik - hvad kan busbranchen?

Fredag klokken 14: Hold på chaufføren - et sikkert, sundt og spændende job

Efter hver tur er Danske Busvognmænd vært ved en lille forfriskning og mulighed for en god snak.