ForsideTuristbuskørselSkibuskontrol 2017: Tilfredsstillende resultat

Skibuskontrol 2017: Tilfredsstillende resultat

"Der var ikke meget at komme efter," lyder meldingen efter offentliggørelsen af skibuskontrollen uge 4, 6 og 8.

15-03-2017

I alt stoppede poltiet 239 køretøjer – heraf både busser og lastbiler. Blandt busser blev der samlet konstateret 58 overtrædelser, som der blev optaget rapport på. Heraf vedrørte 11 overtrædelser busloven, mens 12 overtrædelser vedrørte køre- og hviletid samt kontrolapparatforordningen.

Blandt de 239 køretøjer var 65 udenlandske (27  %). Af 65 udenlandske køretøjer blev der optaget rapport på 20 køretøjer (31 %). Blandt de 174 danske køretøjer blev der optaget rapport på 11 køretøjer (6 %). Det fremgår desværre ikke af politiets statistik, hvor mange af det samlede antal standsede køretøjer, der var busser, men politiet har oplyst, at konklusionen mht. busser er positiv:

”Politiet har meddelt os, at skibuskontrollen har været meget tilfredsstillende. Der var kort sagt ikke meget at komme efter,” beretter Steen Bundgaard, adm. direktør i Danske Busvognmænd. Politiet har dog i forbindelse med kontrollen konstateret, at mange busvognmænd glemmer, at nødudgangsskiltet i overensstemmelse med reglerne skal fremgå udvendigt såvel som indvendigt på bussen.