ForsideTuristbuskørselFjernbussen skærper konkurrencen til toget

Fjernbussen skærper konkurrencen til toget

Det har længe været kendt, at fjernbusser er et utroligt prisvenligt alternativ til toget, men nu introducerer Rød Billet et nyt konkurrenceparameter.

08-03-2017

Bussen er ikke bare et prisbilligt alternativ til toget. Busmagasinet har været en tur med Rød Billets nyeste satsning – en Irizar højdækker med 2+1 sæder og ualmindelig høj komfort. De foreløbige reaktioner fra kunderne er positive. Men meget tyder på, at fjernbussen allerede har markeret sig som en seriøs konkurrent til toget med flere fordele end blot prisen. Fjernbussen udfordrer dermed InterCity-togene på stadig flere parametre.

Nye passagersegmenter
”For kun 100 kr. mere per sæde kan man højne standarden betragteligt i en bus,” forklarer Thomas Hintze, ejer af Rødbillet.dk. ”Det har vi så mulighed for at vise det store segment af studerende, som bruger vores busser i dag.”

Thomas Hintze understreger, at premiumkonceptet stadig er under udvikling. Men det er også på tegnebrættet af levere rundstykker, frisk frugt, sandwich og kage i alle busser hos Rød Billet – vel at mærke ud over den gratis kaffe, der allerede tilbydes.

”Der er et passagersegment, der tænker, at bussen sikkert er fin nok, men bare ikke noget for dem. Det er dem, vi gerne vil have til at ændre holdning ved at satse på premiumkonceptet og udvikle det nuværende produkt. Særligt de faste kunder, som pendler morgen og aften, vil gerne have mere albuerum og komfort – det viser passagertallene fra DSB 1’,” udtaler Thomas Hintze.

Sammenligning af tur København-Århus 24. februar 2017

1) Via Molslinien 2) Billigste afgang kr. 110 (Pensionist/Studerende) 3) Billigste afgang kr. 129 (Orange Billet - begrænset antal) NB! Både Abildskou, Rød Billet og DSB tilbyder rabat til pensionister og studerende på alle afgange.

Du kan læse de fulde artikel i marts udgaven af Busmagasinet