ForsideHandicap- og specialkørselRoskilde Kommune på den igen

Roskilde Kommune på den igen

Roskilde Kommune har netop offentliggjort udbud af ældrekørsel og skolekørsel.

26-08-2016

Roskilde Kommunes udbud af ældrekørsel og skolekørsel omfatter kørsel af cirka 290 ældre til daghjem og træning og cirka 130 børn til skole. Det er en betydelig opgave med over 100.000 årlige ture indenfor kommunens grænser og godt 16.000 ture udenfor kommunens grænser. Den nye leverandør skal være klar til start allerede den 1. januar 2017. Den korte frist skyldes blandt andet, at udbuddet kommer på baggrund af en kontraktopsigelse fra den nuværende leverandør, der ikke kunne få økonomien og det krævede serviceniveau til at hænge sammen.

"Vi har fulgt kørselsordningerne i Roskilde Kommune tæt siden 2010. Kommunen har - som alle andre kommuner - en vigtig opgave at løse med at få ældre borgere og skoleelever kørt til kommunens sundheds- og undervisningtilbud. Opgaven skal løses på en god, effektiv og billig måde samtidig med, at kommunen naturligvis også stiller store krav til service og kvalitet. I 2011 forsøgte man sig med egenproduktion i Roskilde Brandvæsen, der fik opgaven på baggrund af et kontroversielt kontrolbud. Det forløb faldt ikke heldigt ud for Roskilde Kommune, og vi var godt tilfredse, da opgaven igen kom i udbud i foråret 2015," udtaler chefkonsulent Lasse Repsholt, Danske Busvognmænd.

Hos Danske Busvognmænd er man meget opmærksomme på den mulighed, Roskilde Kommune har indbygget i kontrakten for, at parterne - dvs. både Roskilde Kommune og leverandøren - kan opsige kontrakten med seks måneders varsel. "Det ser ud til, at de to parter kommer godt ud af kontraktopsigelsen  i den her omgang, men vi kan også se for os, at opsigelsesmuligeheden kan få negative effekter. De kommunale kørselsopgaver bør hvile på et gensidigt, langvarigt og forpligtende samarbejde. Vognmændene gør typisk store investeringer i moderne minibusser, ansættelse og uddannelse af personale og igangsættelse af driften og lønsomheden heri, hviler på en langsigtet beregning, der normalt ikke tager højde for, at kontrakten kan opsiges med blot seks måneders varsel," vurderer Lasse Repsholt.