ForsideHandicap- og specialkørselNyt underskud i Roskilde

Nyt underskud i Roskilde

Roskilde Brandvæsens bustrafik gav også i 2014 et stort underskud. Endnu større end i 2013. Danske Busvognmænd opfordrer kommunerne til at holde fast i udbudsmodellen.

06-08-2015

Roskilde Brandvæsen udførte siden 2011 buskørslen til dagcentre og genoptræning og siden 2013 buskørslen til Special Center Roskilde. Efter kritik fra blandt andre Danske Busvognmænd besluttede kommunens økonomiudvalg, at der skulle fremlægges regnskaber for de to kørselsområder. Et underskud på 2,2 mio. kr. for de to kørselsordninger i 2013 blev efterfulgt af et endnu større underskud på i alt 2,9 mio. i 2014. Et godt eksempel på, at kommunerne er bedst tjent med at holde fast i den udbudsmodel, der har kendetegnet befordringsområdet gennem mange år.

Roskilde Kommune besluttede da også allerede i december 2014, at kørselsordningerne skulle udbydes til private selskaber. På baggrund af et nyt udbud fra december 2014 er private operatører i august 2015 startet op med kørslen. Danske Busvognmænd mener dog stadig, at resulaterne fra Roskilde er relevante.

"Mange kommuner søger nye veje for at finde besparelser og effektivseringer på kørselsområdet. Etablering af kommunale kørselskontorer er en god idé så længe de koncentrerer sig om visiteringen af borgerne og får samlet og korrdineret kørselsordningerne rent administrativt. Kørselsplanlægningen og selve kørselsopgaven bør sendes i udbud. De opgaver ligger helt klart bedst hos busselskaberne, der har den fornødne ekspertise og erfaring til at få service, kvalitet, sikkerhed og effektivet til at gå op i en højere enhed," udtaler Lasse Repsholt, chefkonsulent i brancheforeningen.