ForsideTuristbuskørselKolding Rutebilstation

Kolding Rutebilstation

Kolding Kommune har besluttet, at turistbusser ikke længere må bruge rutebilstationen. Danske Busvognmænd samarbejder med kommunen om at finde en løsning, så turistbusser stadig kan samle op i Kolding centrum.

29-01-2016

I forbindelse med renovering af Kolding Rutebilstation er kommunen nået frem til, at turistbusser ikke længere må bruge rutebilstationen. Dette på trods af, at Kolding kommune tidligere havde meldt ud, at der også i den nye busterminal i Kolding ville blive plads til 2 turistbusser.

Danske Busvognmænd har afholdt et møde med Kolding Kommune. Begge parter er opsatte på at finde en løsning, der også er brugbar for turistbusser. For at finde den rigtige løsning har vi brug for din hjælp. Vi vil gerne have kortlagt, hvor mange busser, der har opsamling på Kolding busterminal, og hvornår I kommer der. Vi vil gerne have alle planlagte data fra jer for perioden 01.03.-31.12.2016.

Kolding Kommune arbejder ud fra en model, der betyder, at omlæsning ikke længere må foregå på Kolding busterminal, og at det maksimale ophold for turistbusser på terminalen/i Kolding centrum bliver 15 minutter. Omlæsning kan i stedet foregå på Hylkedal Rasteplads.

For at finde den optimale løsning, så turistbusser fortsat kan samle op i Kolding centrum, kræver det, at alle bakker op om de fælles retningslinier, og at alle, der planlægger at bruge Kolding Rutebilstation, sender en mail til britt@db-dk.dk senest fredag den 5. februar og fortæller om det forventede brug af terminalen.