ForsideTuristbuskørselIntet afgjort i lufthavnen

Intet afgjort i lufthavnen

Lovforslaget om rammerne for betaling fra taxier og busser i Københavns Lufthavn, som bortfaldt i juni pga folketingsvalget er igen sendt i høring.

24-07-2015

Københavns Lufthavn har igennem længere tid raslet med et forslag om betaling fra taxier og busser, der samler gæster op i lufthavnen. I forsommeren fik det daværende Transportminister Magnus Heunicke til at sende et lovforslag i høring. Et forslag, der fastlagde nogle rammer for lufthavnens opkrævning for taxier og busser. I forbindelse med folketingsvalget i juni (og folketingets sommerferie) bortfaldt alle lovforslag.

Imidlertid har vi i denne uge modtaget selvsamme lovforslag til udtalelse. Med andre ord har den nye Transportminister Hans Chr. Schmidt ikke udelukket muligheden for, at et regeringsindgreb kan vise sig nødvendigt på området. Det synes vi er en god ide og vil igen varmt anbefale, at lovforslaget bliver vedtaget. Dermed vil CPH få nogle begrænsninger i sin adgang til at kræve betaling for blandt andet bussers opsamling af passagerer i lufthavnen. Sådanne trafikale knudepunkter skal være velfungerende og ikke tjene som indtægtskilde for den ene part.