ForsideKollektiv trafikFjernbusser - Miljøet vinder også

Fjernbusser - Miljøet vinder også

Flere og flere passagerer rejser med landets efterhånden mange fjernbusruter. Passageren får en billigere og ofte hurtigere rejse, end når de rejser med tog. Men miljøet vinder også. Fjernbustrafikken er stadig mere miljøvenlig end både tog og personbil. Det viser nye beregninger.

18-08-2015

Danske Busvognmænd har beregnet miljøbelastningen ved fjernbusserne og sammenlignet den med tilsvarende rejser med tog og bil. Fjernbusserne er den grønneste transportform og udleder færre skadelige stoffer (til gavn for miljøet) og mindre CO2 (til gavn for klimaet) pr. passager.

På strækningen mellem København og Aarhus udledes 6,3 kg CO2 pr. person i fjernbussen. Der udledes 26 procent mere CO2 pr. passager i et IC3-lyntog på samme strækning (7,9 kg), mens bilpassagererne kan skrives for 13,9 kg. CO2-udledning – over dobbelt så meget som for buspassagerne.

CO2-udledning i kg. pr. passager mellem København og Århus

Det er altså ikke kun passagerens privatøkonomi, der vinder, når man sætter sig på et sæde i en fjernbus eller en turistbus. Miljøet vinder også. Foreningen peger i øvrigt på, at også de lokale emissioner af partikler, kvælstof og andre skadelige stoffer er mindre ved fjernbustrafikken.