ForsideTuristbuskørselDeltag i workshop om lærlinge

Deltag i workshop om lærlinge

Transportbranchen og de uge har svært ved at nå hinanden. ITD's projekt NemElev sætter fokus på problemet. I 3 workshops har du muligheden for at høre om mulighederne

29-04-2016

Hvad er det, der skal til, for at transportbranchen igen bliver attraktiv for de unge, og hvad skal få transportbranchen til at hyre flere lærlinge?

Det er spørgsmål, som ITD i samarbejde med Danske Busvognmænd og ILT, Innovation Center for Logistics and Transport ønsker at finde ud af. Det sker ved at afholde 3 workshops, hvor unge, virksomheder, fagforening og uddannelsesinstitutioner mødes.

Viden fra ny analyse

De seneste måneder har ILT, Innovation Center for Logistics and Transport lavet en analyse af branchens problemer med at tiltrække de unge. Det viser sig, at der er behov for at inspirere og finde nogle fællesnævnere, der kan motivere begge parter til at indgå i uddannelsesforløb.

Netop ved at mødes er håbet, at der kan skabes en ny underskov af de unge medarbejdere, som branchen har brug for.

Tre workshops

På hver af de tre workshops vil der være korte indlæg fra udvalgte virksomheder og fra 3F, der vil fortælle om gode og mindre gode erfaringer med lærlinge og elever.

De 3 workshops er åbne for alle interesserede og afholdes i tidsrummet 10.00 – 14.00.

Aarslev -> 25.05.16 Aarslev kro, 8220 Brabrand

Jægerspris -> 01.06.16 Bautahøj kursuscenter, 3630 Jægerspris

Padborg -> 08.06.16 ITD, 6330 Padborg

Til stede vil der være mange af branchens interessenter:

  • Ca. 20 virksomheder, der til dato ikke længere har, eller aldrig har haft lærlinge/elever
  • 2-3 virksomheder, der har gode erfaringer med lærlinge/elever
  • 2-4 skoler/uddannelsesinstitutioner
  • Elever fra erhvervsskolernes grundforløb
  • 1-2 erfarne og 1-2 nyuddannede chauffører
  • Jobcenter og jobsøgende
  • 3F.

I fortsættelse af indlæggene vil der være mulighed for i mindre grupper at drøfte muligheder og udfordringer samt ved hjælp af nyttige og brugbare værktøjer sikre, at virksomhederne får den fornødne hjælp til at starte et uddannelsesforløb.

Allerede ved workshoppens afslutning vil den enkelte deltager få værktøjer og inspiration med hjem, så de straks kan starte rekrutteringsprocessen.

Mere information

Det er gratis at deltage, og tilmelding kan ske til Jeanet S. Schmidt, telefon 73 67 45 08 eller mail: jeanet@ilt-innovation.eu – eller på ITDs wwww