ForsideTuristbuskørselDEKRA inviterer til job- og rekrutteringsmesse

DEKRA inviterer til job- og rekrutteringsmesse

Manglen på chauffører i transportbranchen har fået DEKRA til at afholde ni job- og rekrutteringsmesser rundt om i landet i den første uge af oktober. Danske Busvognmænd opfordrer medlemmerne til at deltage aktivt i forsøget på at få flere chauffører til branchen.

14-09-2017

Ny teknologi præger og former fremtidens busbranche, men hvem skal køre fremtidens busser? En analyse foretaget af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at alene i efteråret 2016 søgte transportvirksomheder arbejdskraft uden held op til 400 gange. Tendensen bekræftes ligeledes af Danske Busvognmænds egne analyser: Man oplever i busbranchen en stigende chaufførmangel og en stigende gennemsnitsalder for chauffører.

Som reaktion på chaufførmanglen arrangerer uddannelsesvirksomheden DEKRA job- og rekrutteringsmesser ni steder i landet fra den 2. oktober til den 5. oktober. Der tilbydes gratis stande på messen til virksomheder efter først-til-mølle princippet, og selvom det ikke nødvendigvis lykkes at anskaffe sig en stand, anbefales det at tilmelde sig og gribe en forhåbentligt god mulighed for at sikre sin forretning fremtidig kvalificeret arbejdskraft.

Messen er rettet mod ledige borgere med en relevant chaufføruddannelse, chauffører, studerende på transportforløb og de virksomheder, som mangler arbejdskraft eller blot er interesseret i messen. DEKRA sørger for forplejning til både udstillere og gæster, så husk at tilmelde jer på: www.dekra-jobmesse.dk.

Chauffører skal sikre fremtidens busbranche

”Set i lyset af chaufførmanglen og den stigende gennemsnitsalder byder Danske Busvognmænd naturligvis initiativet meget velkomment og opfordrer medlemmerne til at deltage. Vi tager udfordringen seriøst og modtager også fra tid til anden henvendelser om emnet fra organisationens medlemmer. Derfor er det så vigtigt, at alle parter gør en aktiv indsat for at imødegå disse udfordringer med konstruktive forslag og hellere før end siden, da udfordringen kun vil blive større i takt med, at gennemsnitsalderen for chauffører stiger,” udtaler Britt Wittrup, konsulent i Danske Busvognmænd.

"Vi arbejder selv på et projekt vedrørende turistbussens fremtid. Her står det ganske klart, at chaufføren står som den helt centrale aktør, når passagerer vurderer hvorvidt, busturen var en succes. Derfor er det en særdeles vigtig opgave at sikre, at der er chauffører nok til fremtiden, og at de er kvalificerede til at påtage sig denne essentielle opgave. Vi er selvfølgelig meget interesseret i samarbejde og inputs med interessenter af alle slags i sikringen af fremtidens busbranche,” afslutter Britt Wittrup.

Praktisk information

Som skrevet ovenfor finder messerne sted i ni forskellige byer i perioden fra den 2. oktober til den 5. oktober. Messerne fordeler sig i landet således:

2. oktober: Brøndby
3. oktober: Nørresundby og Hillerød
4. oktober: Brabrand, Vejen og Næstved
5. oktober: Herning, Odense og Køge

Alle ni messer starter kl. 11 og afsluttes kl. 13.

Kontaktpersoner til job- og rekrutteringsmesserne:

Brøndby, Hillerød, Næstved og Køge Ulrik Matz, tlf. 3163 2069, ulrik.matz@dekra.dk
Odense og Vejen: Susanne Jensen, tlf. 3163 2040, susanne.jensen-iversen@dekra.dk
Nørresundby, Brabrand og Herning: Dorthe Bastian, tlf. 3163 2802, dorthe.bastian@dekra.dk