ForsideTuristbuskørselDanish Coach Award 2017: De nominerede er...

Danish Coach Award 2017: De nominerede er...

Danish Coach Award uddeles i 2017 for femte gang. Og igen i år er det et stærkt felt, bestående af både kendte og nye ansigter, der har konkurreret om de eftertragtede nomineringer.

24-01-2017
DCA2017

Otte virksomheder er med i det afsluttende felt om priserne ved Danish Coach Award 2017.

Årets Busrejsearrangør står mellem et af de store fyrtårne i branchen og to mindre lokalforankrede virksomheder fra henholdsvis Sorø og Kjellerup.

I kategorien Årets Turistbusselskab er der to gengangere og en nytilkommen, alle tre med fokus på miljø og arbejdsmiljø.

Prisen som Årets Innovatør skal gives til en af tre virksomheder, som på hver sin måde har vist store kreative evner.

Du kan læse priskomiteens begrundelse for de enkelte nominerede nedenfor:Årets Busrejsearrangør


Gislev Rejser – for den flotte markedsføring, og for hele tiden at have fokus på både intern og ekstern kvalitet, herunder det interne uddannelsesforløb Gislev Travel Excellence, brug af eget LEAN-system og forbrugeranalyser.
 

Klingenberg Rejser –for at være lokal forankret og for at tage ansvar ved fx at have folk i arbejdsprøvning, have fokus udelukkende på busrejser, for at tilbyde special- og temarejser, og for den store fremgang siden den nuværende ejer overtog i 2015.
 

Sørens Rejser – for de seneste års flotte vækst hvor de med enkle virkemidler skaber vækst i både gruppe- og katalogrejser, det gode arbejdsmilø med fx at inddrage chaufførerne i udarbejdelse af turforslag, for deres nytårskur med 1.000 besøgende i virksomheden.
 


Årets Turistbusselskab


Egons Turist- & Minibusser – for deres vækst i både incoming og turistkørsel, for at sætte fokus på miljø ved både ISO 14001 og 18001 certificeringer, for at igangsætte egen intern uddannelse, for lokalt engagement i både Slagelse og København, og for deres alsidige og flotte markedsføring.


Københavns Bustrafik – for de seneste års flotte vækst og de tre gazelle-kåringer, for fokus på miljø ved både at være ISO 14001 certificeret, kun have busser med euro 6 norm, have fokus på energirigtig kørsel, og deres sociale engagement som fx hjemløsekørsel.


Lyngby Turistfart – for at have fokus på sikkerhed, herunder køre/hviletid, arbejdsmiljø og efteruddannelse, for at tage ansvar og ansætte nye og unge chauffører, for at være et stabilt velrenommeret firma med mange store kunder og dermed mange store kørselsopgaver.Årets Innovatør


Copenhagen Info – for deres engagement i turismen i København, for ideen med at etablere en one-stop-shop på Københavns Hovedbanegård, for at skabe sammenhæng mellem turisme og busser ved også at sælge billetter til forskellige busruter i deres shop.


Rød Billet – for deres eksplosive passagervækst, og for på den måde at få nye og yngre kundegrupper i turistbusserne, for tiltaget med at bruge en luksusbus med 3 sæder på række i stedet for 4 på flere ruter, og for at skabe arbejde til i alt 34 underleverandører svarende til 110 årsværk.


Sørens Rejser – for at sælge ture i ydersæsonen og få nye kundegrupper op i busserne, deres iderigdom og gå på mod som på kort tid har skabt et marked for både senior-velvære og wellnes-ture for yngre kvinder.Vinderne bliver offentliggjort på Ferie for Alle i Herning den 24. februar 2017 kl. 14 i Hal M på den store scene.

Kandidaterne til Danish Coach Award er blevet indsamlet gennem Danske Busvognmænds tre kredsbestyrelser og kandidaternes egne indstillinger. De nominerede og endelige vindere bliver udpeget gennem afstemning i priskomiteen, der består af:

Lars Thykier – Danmarks Rejsebureau Forening

Lise Lyck – tidl. lektor i turisme og oplevelsesøkonomi, CBS

Anna Wittgren – Visit Skåne/Visit Malmø

Carsten Johansen – Tysk Turist Information

Georg Julin – Invio, Innovationsnetværk for oplevelsesøkonomi

Allan Jensen – Turistvognmændenes Arbejdsgiverforening, Dansk Erhverv

Steen Bundgaard – Danske Busvognmænd