ForsideTuristbuskørselChaufførvikarbureau - udlejning af egen arbejdskraft

Chaufførvikarbureau - udlejning af egen arbejdskraft

For at leje buschauffører ud, skal man være godkendt som chaufførvikarbureau. Driver du et personligt ejet selskab, kan du ikke udleje din egen arbejdskraft. Chaufførvikarer skal nemlig være ansatte medarbejdere.

03-04-2017

De fleste husker, at nye regler i sommeren 2015 betød, at man som busvognmand ikke længere kan benytte chauffører udlånt af andre busvognmænd. Fra den 15. juni 2015 skulle buschaufførerne i stedet for udlejes fra et godkendt chaufførvikarbureau. Flere busvognmænd er siden blevet godkendt som chaufførvikarbureau.

Både selskaber (A/S og ApS) og personligt ejede virksomheder kan godkendes som chaufførvikarbureauer. Men vær opmærksom på, at driver du din forretning som personligt ejet virksomhed, kan du ikke udleje din egen arbejdskraft som chauffør. Dette er en følge af lovgivningen på området, hvorefter chaufføren "skal være ansat hos en tilladelsesindehaver".

I Danske Busvognmænd mener vi, at denne udlægning af reglerne er uhensigtsmæssig, da den forhindrer ejeren af en personligt ejet virksomheder i at benytte sin egen arbejdskraft til udlejning, selvom det i mange tilfælde kan være meget hensigtsmæssigt.

​Vi har derfor opfordret Trafik- Bolig- og Byggestyrelsen til at se på, mulighederne for, at busvognmænd med personligt ejede virksomheder også kan leje deres arbejdskraft ud som chaufførvikarer - forudsat at de er godkendte som vikarbureauer.