ForsideTuristbuskørselBusworld: Et hurtigt overblik

Busworld: Et hurtigt overblik

Årets store busmesse Busworld bød på adskillige nyheder til de besøgende vognmænd i Kortrijk, Belgien.

22-10-2015


Volvo med to nyheder
Volvo åbnede allerede forrige uge Busworld med lanceringen af en stor nyhed: En ny version af Volvo 7900 Electric 12 meter med både fordør og førersæde foran akslen. Værd at bemærke er, at bussen har fem sæder i bagenden, altså ingen motorkasse bagerst i højre side. Det øger antallet af siddepladser og dermed den totale kapacitet.

Setra fremviste deres nye S-419LE og S-511HD, mens Merceredes-Benz havde verdenspremiere på deres nye Citaro NGT gasbus, som allerede er bestilt til det nordiske marked. Bussen er, som vi kender den i dag, med let egenvægt, og gastankene er også produceret i et let og robust materiale. Bussen er udstyret med den nye M 936 gasmotor, som givere renere udslip og lavere driftsomkostninger.

Bredt Motorprogram fra Scania
Scania kunne præsentere det bredeste motorprogram nogensinde med motorer til alle typer drivmidler. Deres OmniExpress-modeller har fået en arvtager og blev lanceret i en ’facelift-version’ med et nyt navn: Interlink.

Den belgiske busproducent Van Hool lancerede flere nye EX-modeller, og den største nyhed var en 14 meter tre-akslet version. EX produceres i Makadonien og er et rimeligt alternativ til de belgisk byggede turist- og ekspressbusser.  

VDL med Futura
VDL’s største nyhed var deres nye dobbeltdækker FDD2, som tager over efter Synergy. Bussen er totalt nykonstrueret og er en letvægter i klassen. Hele 96 passagerer kan man få ind i deres 14,1 meter version, hvis det ønskes. Du kan i øvrigt læsere mere om Futura-serien i novemberudgaven af Busmagasinet.

Solaris var stolte over at vise deres 12 meter elektriske bus frem, som kan leveres som både batteribus og en hurtigopladelig version, hvor man lader via pantograf på bestemte holdepladser. De fremviste også en konceptbus med både en 8,2 meter og 9,6 meter version med op til 39 siddepladser bygget på DAF chassis. Et godt alternativ til en skolebus, såfremt man ikke har en større og dyrere skolebus i vognparken.

Iveco med Coach of the Year
Iveco lancerede den nye 8 trins gearkasse i Iveco Daily og fuldelektrisk version af samme bus. Magelys fik tildelt trofæet for Coach of the Year 2016 (læs mere herom i det kommende Busmagasinet), mens nyt interiørdesign blev lanceret på Urbanway.

Busworld fik besøg af 35.000 branchefolk fra 118 lande til de 411 udstillende virksomheder.

Skrevet af Tom Terjesen , Bussmagasinet (Norge)