ForsideKollektiv trafikBustilskud er med til at binde Danmark sammen

Bustilskud er med til at binde Danmark sammen

Det bekymrer Danske Busvognmænd, at der er rettet kritik mod den tilskudsordning, der gør det muligt for fjernbusselskaberne at tilbyde studerende, pensionister og børn rabat på billetterne.

07-04-2016

Fjernbustrafikken har haft stor fremgang de seneste år. De komfortable, miljøvenlige og hurtige busser binder landet sammen på kryds og tværs og har fået stadig større opbakning fra passagererne. I løbet af 2015 valgte over 1,2 mio. passagerer at tage med bussen. Derfor bekymrer det Danske Busvognmænd, at der torsdag i Børsen blev rettet kritik mod den tilskudsordning, der gør det muligt for fjernbusselskaberne at tilbyde studerende, pensionister og børn rabat på billetterne.

Tilskudsordning en historisk succes
”Tilskudsordningen til fjernbussernes rabatter til studerende, pensionister og børn er én af de største succeser inden for den kollektive trafik de seneste år. Flere og flere byer og passagerer har fået et nyt tilbud med fjernbustrafik, som har gjort det nemt og billigt at komme på tværs af landet. En væsentlig del af succesen skyldes, at fjernbusserne kan tilbyde rabat til studerende, pensionister og børn på samme vilkår som i resten af den kollektive trafik med bus og tog. Derfor er det meget vigtigt, at ordningen fungerer, og at der er opbakning fra alle parter til at føre ordningen videre de kommende år. Vi vil bede Trafik- og Byggestyrelsen om et møde snarest, så vi kan få en drøftelse af ordningens virkemåde i dag og i fremtiden,” udtaler Steen Bundgaard, der er direktør i Danske Busvognmænd.

Sikrer konkurrence og frit valg for passagererne
Direktøren i Danske Busvognmænd lægger også vægt på, at man med den nuværende tilskudsordning sikrer lige konkurrence mellem bus og tog og et frit valg for passagerene i den kollektive trafik. ”Det er vigtigt, at ordningen er skruet sådan sammen, at busoperatørerne konkurrerer på lige vilkår, og at passagererne får et reelt frit valg mellem fjernbusser og tog. Det skal være sådan, at de studerende og pensionisterne kan vælge den transportform - fjernbus eller tog - der passer dem bedst, uden at de mister muligheden for at få rabat på deres billet,” understreger han.