ForsideTuristbuskørselBussen leverer gæster til Tyskland

Bussen leverer gæster til Tyskland

Antallet af overnattende gæster i Tyskland er igen i år steget. Den danske busbranchen kan glæde sig over at en anseelig del af disse ankommer til de tyske turistdestinationer med bus.

24-11-2015

Tysk Turistinformation har igen i år offentliggjort tallene for udenlandsk overnattende gæster i Tyskland. I år har danskerne fra januar til august tilbragt intet mindre en 2,4 mio. nætter hos den store tyske nabo. Det er en stigning på 7,1% i forhold til sidste år.

Endnu mere glædeligt for den danske turistbusbranche er, at bil- og flyrejser ikke står for al turismen i Tyskland. Således vurderer Tysk Turistinformation at 9% af de overnattende gæster ankommer til Tyskland med en turistbus.

Det glæder Danske Busvognmænd, der ser Tyskland som det vigtigste internationale marked for busrejsen.

"Markedet for internationale busrejser har ændret sig væsentligt over de seneste ti år, og vi må nok erkende, at rejsebussen kun i begrænset omfang kan konkurrere med flyet på destinationer i Middelhavsområdet," forklarer Steen Bundgaard. "Derfor er det glædeligt at se at bussen har så godt fat i et nærmarked som Tyskland, hvor kør-selv-ferien også er en stærk konkurrent."

Danske turister står for 4,2% af de samlede overnatninger i Tyskland, og antallet af besøgende stiger stødt år for år.