ForsideTuristbuskørselBusbranche skifter bane og opdyrker nye markeder

Busbranche skifter bane og opdyrker nye markeder

Den traditionelle busturisme til Europas storbyer og badestrande har tabt kampen til flytrafikken. Busvognmænd konsoliderer sig og fokuserer på nichemarkeder, hvilket kommer til udtryk på Busmessen 2017.

08-03-2017

Unikke og specialindrettede busser kommer til at fylde på Busmessen, som gennemføres sammen med Skandinaviens største transportmesse, Transport 2017, i MCH Messecenter Herning. Det skyldes i høj grad, at busvognmændene i disse år søger nye forretningsområder, der i mange tilfælde sætter nye krav til faciliteterne i busserne.

"For turistdelen af busbranchen handler det i disse år om at finde nye markeder. For få år tilbage var ture til udlandet stadig stort, men nu er det så godt som dødt. Vi har simpelthen tabt konkurrencen til fly. Så branchen er i en omstillingsfase, der kræver opdyrkning af nye markeder. Samtidig kan vi se, at det er meget symptomatisk, at virksomhederne organiserer sig i større enheder for lønsomt at kunne tilgodese kundernes behov," fortæller Steen Bundgaard, administrerende direktør i Danske Busvognmænd.

Store producenter som Scania Danmark, Volvo Busser Danmark, Irizar og EvoBus vil på messen fremvise eksempler på deres nyeste serier af busser - mange med skræddersyet indretning for at vise hvordan den enkelte vognmands ønsker og behov kan imødekommes i det nye nicheprægede marked. Det gælder blandt andet Volvo Busser Danmark, der kommer med en 14 meter lang liftbus, hvor alle stolene er taget ud, så kørestole let kan løftes ind og spændes fast.

Der er med andre ord lagt op til en utroligt spændende og innovativ busmesse i år, med mange interessante nyheder.  Danske Busvognmænd ser frem til nogle gode dage i godt selskab, og glæder sig til at byde velkommen fra den 23-25 marts.

Til medlemmer
Danske Busvognmænd minder endnu engang om, at der i lighed med tidligere vil blive afholdt årsmøde i forbindelse med Transportmessen og opfordrer derfor alle medlemmer til at melde sig til