BRT i Aarhus

Viby Fællesråd holder borgermøde for at debattere mulighederne med BRT i Aarhus.

15-09-2016

Den første etape af letbanen i Aarhus åbner i 2017 og to til tre nye etaper er allerede i planlægningsfasen. Blandt andet påtænkes det at etablere en letbanestrækning fra Aarhus Ø til Brabrand. Letbane-udvidelserne skal være med til at løse nogle af de trafikale problemer, Aarhus står med i dag og som kun bliver større i fremtiden, hvis ikke der investeres i infrastruktur og kollektiv trafik. Viby Fællesråd vil dog gerne have en diskussion af, om trafikudfordringerne kan løses på en anden måde end med etablering af flere letbaner.

Fællesrådet inviterer derfor til borgermøde

Mandag den 19. september 2016 kl. 19.30 til 21.30 på Viby Bibliotek

"Aarhus oplever en enorm vækst i trafikken, og det er klogt at tænke i ambitiøse og langsigtede satsninger i den kollektive trafik. De første, tunge beslutninger skal tages i byrådet i Aarhus allerede i løbet af efteråret, og vi vil selvfølgelig gerne bidrage med vores viden om mulighederne med Bus Rapid Transit (BRT), så beslutningerne kan tages på et så  solidt grundlag som muligt," forklarer chefkonsulent Lasse Repsholt, der deltager i mødet på mandag.

Det er velkendt, at højklassede kollektiv trafiksystemer kan etableres med Bus Rapid Transit til cirka de halve omkostninger for både anlæg og den løbende drift sammenlignet med letbaner. 

Til gengæld er ikke alle opmærksomme på, at Bus Rapid Transit har sine helt egne fordele, der gør den attraktiv i sin egen ret:

  • BRT kan under de rette forudsætninger udgøre et godt udgangspunkt for byudvikling.
  • Nye teknologier med elektrisk busdrift og helt eller delvist selvkørende busser revolutionerer i disse dage busdriften. Miljø, brændstoføkonomi, kapacitet og trafiksikkerhed i BRT står til at bilve kraftigt forbedret med den teknologiske udvikling. 
  • For passagererne er den netværkseffekt og de direkte forbindelser, man kan opnå med BRT meget attraktiv.

Det er nogle af de emner, der berøres i Viby på mandag.

Læs mere om borgermødet i Viby