ForsideTuristbuskørselBlitz mod busser

Blitz mod busser

Tempo-100 tilladelser er efterhånden en almindelig del af hverdagen for busser på de danske motorveje. Alligevel har adskillige medlemmer den seneste måned modtaget bøder for at køre for hurtigt. Busvognmændene er ofre for unødvendigt bureaukrati, og det skal stoppe nu mener Danske Busvognmænd.

31-03-2017

Utallige medlemmer har siden 1. marts rettet henvendelse til sekretariatet med bødeforlæg fra politiet efter, at de har kørt 100 km/t på danske motorveje.

Sådanne bøder giver ingen mening, når busser har en tempo-100 tilladelse, og holder sig under de 100 km/t. Med det fotoudstyr politiet har, kan de ikke i deres fotovogne se, om bussen har en tempo-100 tilladelse, når bussen kommer kørende. Så de blitzer, og udskriver bøder. Et kæmpe bureaukrati bliver sat i værk, ene og alene fordi politiet ikke i alle tilfælde kan se, om bussen har en tempo-100 tilladelse.

bus

På et møde torsdag i Rigspolitiet var holdningen: ”Hvad sagde vi”. Politiet og transportministeriet har åbenbart ikke været enige om fotovognene, og Rigspolitiet har øjensynligt givet udtryk for problemer, med håndteringen af busserne på motorvejen i denne sammenhæng. ”Det skal bare ikke betyde, at politiet nu kan tage en hel branche som gidsler, og vi har derfor krævet en løsning inden påske,” udtaler administrerende direktør i Danske Busvognmænd, Steen Bundgaard.

Politiet har lovet at prøve at finde en løsning i næste uge, så vi ikke skal spilde hinandens tid med det her pjat. Hvis ikke politiet finder en løsning, vil vi inddrage transportudvalget og ikke mindst ministeren. Ingen medlemmer skal betale bøder i denne kategori.

Vi vil så snart vi hører fra politiet, opdatere medlemmerne på hvad I skal gøre.