ForsideHandicap- og specialkørsel”Årets Minibus” kåres i 2017 for første gang

”Årets Minibus” kåres i 2017 for første gang

Ved den internationale busmesse FIAA i Madrid, vil der i år for første gang blive kåret en ”Minibus of the Year”. Som dansk medlem af den internationale jury var Busmagasinet naturligvis med, da de første testkørsler og vurderinger heraf blev afviklet i april.

26-04-2017

Baggrunden for den nye kåring er, at det europæiske marked for mindre busser bliver overset ved de prestigefyldte kåringer af hhv. ”International Bus of the Year” og ”International Coach of the Year.” Det europæiske minibusmarked er i vækst, og i takt med stigende krav til miljø, effektivitet og fleksibilitet udvikles der mange spændende teknologiske og kommercielle løsninger til minibusmarkedet.

Vinderen kåres på FIAA
Den nye Minibus of the Year-kåring er blevet mulig gennem et samarbejde med IFEMA, der organiserer den internationale busmesse FIAA i Madrid. Den afvikles i år fra den 23. til 26. maj, og åbningsceremonien for FIAA bliver overværet af et stort antal internationale fagjournalister og udgør derfor en perfekt platform for lanceringen af den nye kåring. Inden juryen som blandt andet indbefatter Busmagasinet når så langt, er de nominerede minibusser i konkurrencen dog først blevet vurderet. Omfattende tests og evalueringer af de forskellige minibusser blev gennemført over flere dage set fra både chaufførens og passagerernes perspektiv. Det skete med støtte og bistand fra FIAA, mens selve testen var organiseret af det spanske busmagasin Autobuses & Autocares.